Titler, URL og forfatter

Du har mest sannsynlig allerede tittet på overskriften til visualiseringen, men ta nå en ny titt og se om den sier noe mer om emnet, utgiverens perspektiv eller selve funnene. I ‘The Pursuit of Faster’ utgjør de olympiske ringene til høyre en umiddelbar indikasjon på hva emnet er. Overskriften, ‘The Pursuit of Faster’, er svært tvetydig (og dette er normalt), men undertittelen ‘Visualising the evolution of Olympic speed’ hjelper oss å forstå hva visualiseringen faktisk handler om.


Hvis det er en nettbasert visualisering, er URL-en også verdt å se på. Du vet kanskje allerede hvor visualiseringen hører hjemme, men hvis ikke, kan du lære noe fra den nettsiden hvor prosjektet finnes. Dette kan hjelpe deg å bestemme om hvorvidt du stoler på visualiseringen og budskapet den kommuniserer. ‘The Pursuit of Faster’ finnes på visualisingdata.com, som ikke er en nettside som handler om de olympiske leker eller sport, men er visualiseringsdesignerens side. Se på hjemmesiden for å lære mer.


Det er ingen indikasjon om hvem som lagde dette prosjektet noe sted på denne visualiseringen. Vi kan finne dette ut med å trykke på ‘les mer om dette prosjektet’-linken. Ofte vises navnet på visualiseringsdesigneren under selve visualiseringen.

© 2024