Interaktive elementer

Interaktive visualiseringer (som vi normalt finner på nettet eller i en app) forsøker å gi deg verktøy og valgmuligheter som lar deg utforske dataene selv. Disse kan f.eks. være filtre som lar deg inkludere eller utelukke bestemte verdier eller en meny for å velge hvilken kategori av data du vil å se nærmere på.

Noen ganger kan interaktive elementer være tilstede uten å være synlige på overflaten. Årsaken kan være at designeren regner med at brukerne forventer noen typer av interaktive muligheter, uten at de trenger å være lett synlige. I stedet for å vise alle verdiene umiddelbart i et stolpediagram, kan du i noen tilfeller holde musepekeren over stolpene, slik at det åpner seg et popup-vindu som viser verdiene i større detalj. Det kan hende det ikke finnes noen instrukser som sier at du skal gjøre dette, man mange regner likevel med at dette er mulig, fordi de har erfart det andre steder.
Det er alltid lurt å utforske visualiseringen nøye for å oppdage hvordan du selv kan påvirke hva den skal vise fram.

I «The Pursuit of Faster» er det et stort antall interaktive muligheter. Fra toppen kan du velge en sportsgren og en spesifikk øvelse, og så vil resultatene vises i diagramfeltet under. Deretter kan du filtrere etter mann/kvinne og gull-, sølv- og bronsemedaljer. Om du holder musepekeren over et markeringspunkt på diagrammet, vises en spesifikk tidsverdi. Om du trykker på markeringspunktet vises alle løpsresultatene og enda mer informasjon. Til slutt viser de fleksible seksjonene på bunnen en mer detaljert analyse av den valgte øvelsen.

© 2024