Introduksjoner og veiledninger

Selv om noen visualiseringer er relativt selvforklarende, avhengig av hvem som leser dem, trenger andre å støtte leseren ved å tilby ekstra veiledning.

En slik intro-tekst hjelper med å ‘sette scenen’. Her kan du gjerne lære mer om visualiseringen, forstå hva emnet handler om, og lære om tankeprosessen som ligger bak produksjonen av visualiseringen. Intro-teksten kan også inkludere informasjon om hvor dataene kommer fra og noen av de antakelsene og avveiningene som ble gjort i prosessen som førte til visualiseringen. Noen ganger vil introduksjonen også presentere noen nøkkelfunn fra analysen. Når et visualiseringsprosjekt bruker en diagramtype som er tilsynelatende komplisert eller ukjent, kan intro-teksten også inkludere nyttige veiledninger om hvordan man kan lese diagrammet.

Hvis introduksjonen ikke lykkes med å gi deg den informasjonen du trenger for å forstå visualiseringen, så har skaperen av den laget en veiledning som ikke gjør den jobben som skal gjøres.

I ‘The Pursuit of Faster’ gir intro-teksten kontekst til hvorfor visualiseringen ble laget og fremhever den spesielle interessen som knytter seg til nye fartsrekorder. Det tilbys også en «Les mer…»-lenke, hvor du kan finne enda flere detaljer.

© 2024